Ştefania Stănilă: „Tata m-a înscris la gimnastică”

Ştefania Stănilă are 17 ani şi a început gimnastica la clubul din Deva. În anul 2011 face pasul la lotul de junioare de la Deva. A intrat în atenţia fanilor gimnasticii artistice în anul 2012, când a devenit vicecampioană europeană la sărituri în concursul rezervat junioarelor.
stefaniaCampioană europeană cu echipa României în anul 2014, Ştefania Stănilă a fost declarată cetăţean de onoare al oraşului Aninoasa. Clasată pe locul al doilea în clasamentul hunedorean al celor mai buni sportivi pe anul 2014, la probe olimpice, sportiva din Vale are o poveste de viaţă interesantă.
„Eram în staţia de autobuz la Petroşani. Tatăl meu a văzut că ieşeau nişte copii dintr-o sală. Am mers să vedem ce se întâmplă în acea sală şi am văzut că acolo se practica gimnastică. Eram foarte încântată şi am zis că vreau şi eu. Tata m-a înscris la gimnastică, iar după două luni am făcut prima demonstraţie la Deva. Acolo am fost remarcată de doamna Mirela Dicu şi selecţionată la clubul CNS CSŞ Deva. Cea mai veche amintire este legată de primul meu contact cu paralelele. Când m-am urcat prima oară pe paralele m-am legănat foarte tare şi am căzut. Nu pot să uit niciodată”, a spus Ştefania Stănilă, care în anul 2014 fost cea mai tânără concurentă a Campionatului Mondial de Gimnastică Artistică. În anul 2014 sportiva din Vale a obţinut locul al IV-lea  cu echipa, la Campionatul Mondial Nanning, China (3-12 octom­brie); campioană europeană cu echipa la Campionatul European de Sofia, Bulgaria, 12-18 mai; medaliată cu aur la concursul internaţional de la Avoine (Franţa); campioană naţională cu echipa, vicecampioană naţională la individual compus şi medaliată cu bronz la sol şi sărituri. Un palmares, să recunoaştem, de invidiat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *