Iscroni / Modernizarea grădiniţei

phpThumb_generated_thumbnail3Cu o populaţie romă în creştere, deci copii minori pe care cu toţii i-am vrea integraţi în sistemul educaţional, Aninoasa are nevoie de grădiniţe care să răspundă nevoilor sociale.
Chiar dacă două dintre aceste grădiniţe se află pe lista ministerului care le doreşte modernizate, doar una se află şi pe o hotărâre de guvern. Deci, cu şanse de finanţare, dar şi lucrările vor fi scoase la licitaţie funcţie de banii de la buget.
Conform informării primite de la deputatul Monica Iacob-Ridzi la întrebarea adresată ministrului Remus Pricopie în privinţa realizării unei grădiniţei noi la Aninoasa, fostul ministrul i-a răspuns că anul acesta una dintre cele două grădiniţe va fi scoasă la licitaţie pentru modernizare.
În altă ordine de idei, Ministerul Educaţiei Naţionale, prin Proiectul privind Reforma Educaţiei Timpurii (PRET), intenţionează să reabiliteze şi să construiască 750 de grădiniţe în toată ţara. Dintre acestea, 25 vor fi modernizate în judeţul Hunedoara. La Aninoasa clădirile în care se află grădiniţele sunt insuficiente şi insuficient de bine pregătite, mai ales pentru a integra în sistem numărul mare de copii. Din PRET fac parte la Aninoasa Grădiniţa cu program normal 1 şi 2, cu 5 săli de clasă, şi Grădiniţa cu program normal Iscroni, cu două săli de clasă. Dacă prima nu este încă cuprinsă într-o hotărâre guvernamentală pentru execuţie, a doua se află cuprinsă în  Hotărârea de Guvern 963/2011, şi poate fi scoasă la licitaţie în 2015, în funcţie de alocările bugetare pe anul acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *