Primarul Dunca / Despre drumul gazului spre cetăţeni

phpThumb_generated_thumbnail2Introducerea gazului metan în Aninoasa reprezintă încă o promisiune neonorată a primarului Nicolae Dunca.
După ce a dat două termene că gazul metan va fi pe conducta principală care străbate Aninoasa de la un cap la altul, iar oamenii se vor putea branşa (un al doilea termen era prevăzut până de Crăciun), primarul Dunca acum nu mai are curajul să mai avanseze o nouă dată: „Am stat de vorbă din nou, în decembrie 2014, cu cei de la gaz, după ce o făcusem şi în toamnă de mai multe ori. Mi-au spus că încă mai lucrează la documentaţii. Sunt sătul de atâtea documentaţii. Tot asta aud de luni de zile. Nu înţeleg de ce nu se termină odată treaba asta!
Într-adevăr, asta e documentaţia cea mai importantă, deoarece vizează punerea sub presiune a coloanei principale de gaz. Dar parcă, totuşi, e prea mult, iar oamenii aşteaptă demult să aibă gazul tras în gospodării şi locuinţe. Din punctul nostru de vedere, noi am plătit toţi banii pe care-i datoram, circa 380 de milioane lei vechi. Am vorbit cu dl. director Irimuş de la TIM Cluj, cum spuneam. Dumnealui m-a asigurat că în câteva luni totul va gata. După cum mi-a spus, mai durează puţin timp până documentaţia va fi gata (aşa să fie!), apoi vin şi fac probele după care oamenii se pot branşa, contracost. În mod sigur, ca să nu mai dau termene, anul 2015 va aduce gazul metan şi în locuinţele aninosenilor. Cine va dori să se branşeze va trebui să încheie un contract cu E.On Gaz, după care să plătească taxa de branşare. Deocamdată nu ştiu să spun o sumă la această taxă, dar cred că suma va fi undeva până în 1.000 lei. Din păcate, de vreo trei ani legea nu mai permite primăriilor să plătească o sumă de sprijin”. Şi dacă legea permitea când Aninoasa era insolvenţă, ce?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *